Prostor za reklamo

Login

Forum

  • No posts to display.

Trije slovenski reprezentanti v slalomu na divjih vodah so se ta konec tedna udeležili tekme za točke ICF v Nemčiji.

Na progi v Markklebeergu, kjer bo maja evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah, so tekmovali kajakaša Peter Kauzer in Simon Brus ter kanuist Benjamin Savšek, ki je bil tudi edini slovenski finalist in na koncu deveti.

Po prepričljivi zmagi na prvi tekmi za točke ICF na evropskih tleh pretekli konec tedna v Solkanu se je ljubljanski kanuist Savšek odpravil še v Nemčijo. Na močni mednarodni tekmi, ki so se je udeležili slalomisti in slalomistke iz 19 držav, se je v sobotnem delu tekmovanja brez težav uvrstil v nedeljski polfinale. V polfinalu je dosegel tretji čas in zanesljivo mesto med finalisti.

Odločila vožnja se mu je nato nekoliko ponesrečila. Na progi je imel dotik, pa tudi sicer vožnja ni bila najhitrejša, saj je v cilj priveslal s precejšnjim zaostankom in bil na koncu deveti. Z veliko prednostjo več kot treh sekund je zmagal Nemec Sideris Tasiadis, drugi je bil njegov rojak Franz Anton, tretje mesto pa je osvojil Čeh Martin Riha.

V polfinalu pa sta svoje nastope končala oba slovenska kajakaša. Peter Kauzer je po hudi poškodbi, ki mu je vzela več kot pol leta resnih treningov, tokrat nastopil na drugi tekmi v zadnjih desetih mesecih. Na progi je prejel štiri kazenske sekunde, kar ga je uvrstilo na 15. mesto. Brez dotikov bi si zagotovil mesto med deseterico najboljših. Dve mesti slabše, na 17. mestu, pa je tekmovanje končal Simon Brus. Tako kot v kvalifikacijah Celjan na progi ni naredil napak, ki bi mu prinesle dodatne kazenske sekunde, a je za napredovanje veslal prepočasi. Zmagal je Čeh Jiri Prskavec, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Nemca Alexander Grimm in Fabian Schweikert.

 

Nimaš pravice komentirati.
Verjetno si zlorabil svoj položaj

Mali oglasi

Vikersund nalepka
( / PRODAM)

Vikersund nalepka
06-29-2015
Voda za vedno 2018 - Soča (Kobarid)
Today61
Yesterday192
This week1249
This month3163
Total1323561


Copyright © VIKERSUND - 2015